joi, 28 iunie 2012

Bud a revenit pe teren în amicalul Gaz Metan - Tatran Preșov 0-2

Atacantul Gazului Metan a revenit pe teren, după o absență de șase luni de zile, în meciul pe care echipa sa l-a pierdut, aseară, în fața slovacilor de la Tatran Preșov, scor final 0-2.

Fotbalistul împrumutat de CFRCluj la Mediaș pentru încă un sezon s-a accidentat în luna decembrie a anului trecut, într-o partidă de Cupa României cu Poli Timișoara. Șase luni mai târziu, după o operație delicată și o perioadă de recuperare chinuitoare, Bud s-a întors pe teren. Acum două zile, atacantul a împlinit 27 de ani, iar Cristi Pustai a găsit cadoul perfect pentru acesta - l-a titularizat cu slovacii.
Medieșenii au pierdut, însă, partida disputată ieri, cu scorul de 0-2. Cele două goluri au fost marcate în ultimele douăzeci de minute de joc, atunci când tehnicianul Gazului operase deja mai multe schimbări în echipa ardelenilor.

Echipa de start:
Pleşca - Zaharia, Akaki, Frasinescu, Vukadinovici - Vasilache, Todea, Fl. Dan, C. Petre - Bud, Vitinho.
Pe parcursul meciului au mai intrat și Gurincu, Greab, Trtovac, Muth, Lazar, V. Negru, Ciucă, Breeveld, Tahar, D. Roman, C. Gheorghe si Avram.

miercuri, 27 iunie 2012

Gazul a renunțat la aproape toți jucătorii testați

Gaz Metan Mediaș a renunțat la o serie de jcători pe care îi avea în probe zilele acestea, în primul cantonament al verii, desfășurat în Ungaria.

Pustai a renunţat la trei dintre jucătorii selectaţi în urma trialului de la Mediaş, astfel că singurul care a rămas la Debrecen este vârful Ajdrin Llullaku. „Dintre jucătorii veniți, doar Llullakua mai rămas. Jucătorul englez s-a accidentat grav - o ruptură a tendonului ahilian. La ceilalți doi am renunțat aseară. Llullakuva rămâne până sâmbătă aici, la Debrecen, cu ceilalți cinci jucători de prespectivă”, a spus Cristian Pustai.
Gaz Metan va întâlni miercuri formaţia slovacă Tatran Presov, în a treia partidă de pregătire din Ungaria.

Eric a cerut o sumă EXORBITANTĂ Mediașului ca să se întoarcă la Gaz Metan

Eric îşi caută echipă în Liga I, după ce s-a săturat de Ucraina. Jucătorul susţine că şi-a reziliat contractul cu cei de la Karpaty Lviv, însă Ioan Horoba, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş spune că nu există niciun document care să ateste acest lucru.

În plus, oficialul medieşenilor susţine că pretenţiile financiare ale lui Eric sunt mult prea mari pentru cluburile din România.
“Eric este liber de contract numai prin declaraţii, însă el nu are niciun document care să ateste asta şi nimeni nu se bagă să-l ia. El este liber aşa cum a plecat de la noia Şi în Ucraina şi-a reziliat contractul singur, însă dacă nu avem un document care să ne convingă că este liber, noi nu ne putem bagă să-l legitimăm inapoi.
El doreşte un contract identic cu cel care i-a fost promis în Ucraina, pe care nu l-a primit! Noi oricum suntem cu procesul pe rol la UEFA şi aşteptăm să primim despăgubiri de la toţi cei implicaţi, inclusiv de la el. Oricum ar fi ni-l dorim, pentru că este valoros, dar nu este uşor.
Îi va fi şi lui greu să stea 16 etape, iar clubul nostru este singurul în măsură să-i micşoreze această perioadă. Adică el vine după un an din Ucraina, unde n-a jucat, şi are pretenţii atât de jignitoare la adresă clubului, o sumă astronomică!
Sumă asta nu îi poate fi oferită decât de echipe precum Vaslui, Rapid sau CFR!”, a declarat Ioan Horoba la Sport Total FM.

Cadou pentru Bud
Atacantul ar putea reveni astăzi pe gazon în amicalul cu Tatran Presov, după o pauză de mai bine de o jumătate de an.
Atacantul Cristi Bud a împlinit, ieri, 26 de ani, iar tehnicianul Cristi Pustai i-ar putea oferi, astăzi, drept cadou, şansa de a evolua câteva minute în amicalul cu Tatran Presov. Fotbalistul originar din Baia Mare a mărturisit că a depăşit cu bine perioada grea de după accidentarea horror din jocul de Cupă, de pe 8 decembrie 2011, şi este apt pentru a intra pe terenul de joc.
"Îmi doresc să fiu sănătos în primul rând, apoi o clasare cât mai bună cu Gaz metan în clasament şi, bineînţeles, evoluţii cât mai bune şi mai ales constante. Aştept cu nerăbdare să intru să joc, pentru că au fost 6 luni îngrozitoare pentru mine. Îmi doresc să înceapă campionatul, să joc pentru că cel mai greu la un fotbalist este să nu joace. Mi-a lipsit mingea foarte mult, iar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să revin la forma pe care am avut-o şi chiar să am evoluţii mult mai bune. Am mare încredere în mine", a mărturisit Bud.

Florin Bratu: "Regret că am ales Mediaşul"

Vârful de atac Florin Bratu regretă transferul la Gaz metan şi spune că se bucură foarte mult că a părăsit Mediaşul. "Bratone" ar vrea să ajungă la "U" Cluj.

- Florine, ce a însemnat pentru tine perioada petrecută la Gaz metan?
- Să ştiţi că vreau să uit cât mai repede acest an şi jumătate cât timp am fost la Mediaş, pentru că a fost cea mai nefastă perioadă  a carierei mele. Adevărul este că am căutat să fug cât mai repede de acolo. M-a deranjat atitudinea unor oameni faţă de mine, dar ce să-i faci, asta este lumea. Oamenii trebuie să înţeleagă că în tot acest timp nu doar Florin Bratu a fost de vină pentru nerealizări, nu doar el a greşit, ci adevărul este undeva pe la mijloc. Dar, acum nu vreau să mă mai gândesc la ce-a fost, nu mă uit în urmă. Oricum, la Gaz Metan a fost o perioadă urâtă pentru mine, deoarece eu am venit cu gânduri bune, dar nu am putut realiza nimic din ce mi-am propus.

- Crezi că “Mitraliera” mai funcţionează de acum înainte?
- (zâmbeşte) Eu cred că "mitraliera" mi-a fost confiscată în momentul în care am ajuns la Mediaş. Nu ştiam, în toată această perioadă, ce îmi lipseşte, dar imediat după ce am reziliat contractul, am găsit-o... în portbagajul maşinii. Mai mult, când am dat să ies pe poarta stadionului, mi-a ieşit în faţă un coşar, care se zice că aduce noroc. Eu unul nu am avut parte de aşa ceva, de noroc, la Gaz metan. Dar acum, cred că s-au spart ghinioanele, unele la care au contribuit din plin unii.

- Mai poate redeveni Bratu spaima portarilor?
- Eu sunt convins că mai pot face faţă în Liga I. Important este să fiu sănătos, pentru că îmi doresc foarte mult să demonstrez că cei de la Gaz metan s-au pripit în momentul în care au renunţat la mine. De acum înainte voi deschide ochii mai bine, unde voi merge nu trebuie să fiu neapărat titular de drept, ci apt de a juca. Pentru asta este important să mă pregătesc cât mai bine.

- Simţi că următoarea provocare va fi ultima şansă pentru tine? Ultimul tren?
- Nu am de unde şti acest aspect, nu sunt prezicător. Cert este că vreau să mai joc, o să vedem pe urmă cum or să decurgă lucrurile, cum o să fie pe viitor.

- Eşti pregătit să îl ajuţi pe Claudiu Niculescu la "U" Cluj?
- Dacă aş putea, l-aş ajuta cu mare plăcere, cum să nu. M-ar tenta un transfer la Cluj, pentru că Universitatea este o echipă frumoasă, de tradiţie. Mi-aş dori să lucrez cu Claudiu Niculescu..

Vitinho: "Sper să înscriu 15 goluri în noul sezon

Atacantul brazilian, care n–a rupt gura târgului în sezonul precedent, îşi propune să înscrie minim 15 goluri în noua ediţie de campionat.

Vitinho Medeiros n-a reuşit să îl facă uitat pe mai celebrul său văr, Eric de Oliveira, în sezonul precedent. Folosit în majoritatea meciurilor, atacantul a înscris puţin, doar de 4 ori, astfel că se poate spune că le-a rămas dator suporterilor. Fotbalistul "cariocas" trage din greu în cantonamentul din Ungaria pentru a atinge o formă care să-i permită să-şi îndeplinească visul, acela de a marca între 10 şi 15 goluri, în viitoarea ediţie de campionat.
- Boas-vindas, Vitor. Cum a fost pentru tine sezonul precedent?
- A fost un an greu, la finalul căruia aş fi vrut din nou o participare în cupele europene, nu să fim până în ultimele etape angrenaţi în lupta pentru evitarea retrogradării. A fost prima mea experienţă în Liga I. Eu zic că s-ar fi putut mult mai bine. Mi-aş fi dorit să marchez de mai multe ori. Însă, sper să mă revanşez anul acesta.
- Apropos, ce ţi-ai propus pentru sezonul care va începe pe 21 iulie?
- Dacă, anul trecut, am dat doar 4 goluri, pentru sezonul următor mi-am propus să înscriu cel puţin 10 goluri. 15 ar fi chiar perfect. Am luat pulsul Ligii I, am vâzut cât de puternic este acest campionat şi cred că obiectivul meu personal este unul realist, realizabil. Am mare încredere că voi reuşi să înscriu măcar de 10 ori. Ca atacant, dacă nu marchezi cât de des poţi, te pierzi. Vreau să devin cunoscut în România la fel ca Eric, vărul meu.
- Pentru că ai pomenit de Eric, o eventuală reîntoarcere a sa la Gaz metan crezi că ar fi benefică pentru tine?
- Eu, cu Eric am jucat mulţi ani împreună la Metropolitano. El era cu pasele decisive, iar eu cu golurile. Ar fi foarte bine să revină Eric. Nu am jucat niciodată împreună în România.
- Sezonul precedent nu a fost unul strălucit pentru echipa medieşeană. Pe ce loc crezi că va termina Gaz metan în noua ediţie de campionat?
- La fel ca absolut toţi colegii, mă gândesc cum să ajungem din nou în Europa league. Au venit la echipă jucători buni, care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul, clasarea pe unul din primele 7 locuri.
- Care a fost fundaşul care te-a chinuit cel mai mult, în sezonul trecut?
- Fără doar şi poate, cel mai greu a fost cu linia defensivă a lui Dinamo.
- În cazul în care nu ai fi jucat fotbal, ce altceva ţi-ai fi dorit să faci în viaţă?
- Fotbalul este totul pentru mine, nu există altceva ce mi-aş fi dorit să fac. Nici nu îmi pot închipui viaţa fără fotbal.
- Să lăsăm puţin fotbalul. Cum te-ai acomodat cu mâncarea românească?
- Să ştiţi că mie îmi plac foarte mult spaghetele carbonara, însă am avut timp să gust şi preparatele tradiţionale româneşti. Sunt delicioase.

Secretul lui "Cipri" Petre

Autor al unor goluri fabuloase, cu şuturi de la distanţă, mijlocaşul Ciprian Petre rămâne pe teren după antrenamente, pentru a–şi perfecţiona execuţiile.

Unul dintre cei mai de temuţi executanţi de lovituri libere din Liga I, medieşeanul Ciprian Petre, rămâne peste program, la antrenamente, pentru a exersa şuturile de la distanţă. Acesta este secretul gazistului, care a înscris astfel de 3 ori în sezonul precedent şi care le-a dat emoţii în nenumărate rânduri portarilor adverşi. În plus, mijlocaşul este şi un excelent pasator, având la activ, numai în ediţia precedentă de campionat, mai multe "assist"-uri.
“Pot spune că a fost cel mai bun sezon al meu de când evoluez în Liga I, pentru că am dat multe pase decisive şi am înscris de 3 ori. M-am bucurat de multă încredere din partea antrenorului, pentru că am avut şi meciuri mai puţin strălucite, dar am continuat să fiu în primul "unsprezece", şi am încercat pe cât posibil să răsplătesc pe teren atenţia care mi s-a dat. Am făcut pe cât posibil să răspund cu aceeaşi monedă. Secretul meu? Rămân după antrenamente şi exersez şuturile de la distanţă. Nu exagerez. Este o chestie de biomecanică, de lovirea mingii. Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa în sezonul precedent şi sper ca, în noua ediţie de campionat, să înscriu de mai multe ori", a afirmat mijlocaşul, aflat în prezent în cantonament, la Debrecen, în Ungaria. 

Înfrângere cu MTK Budapesta
Gaziştii au debutat cu stângul în amicale, 0–1 cu echipa din capitala Ungariei.
Jucătorii pregătiţi de tehnicianul Cristi Pustai au pierdut primul amical susţinut în cadrul cantonamentului din Ungaria. La două zile după ce au ajuns în localitatea de peste graniţă, medieşenii s-au deplasat la Budapesta, unde au cedat cu 1-0 în confruntarea cu MTK. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 65, cu o lovitură de cap bine plasată, din marginea careului mic.
Gaziştii au început jocul în formula: Pleşca - M. Ciucă, Fl. Lazăr, Markovic, Trtovac - Vasilache, Todea, Fl. Dan, Sălăgean - Vitinho, D. Roman. După pauză au mai evoluat jucătorii de la echipa secundă, la care s-au adăugat şi fotbaliştii selecţionaţi în urma trialului care a avut loc la Mediaş, săptămâna trecută.
Pe 27 iunie, "alb-negrii" vor juca cu Honved Budapesta, iar apoi, pe 30 iunie, sunt programate două jocuri cu Debrecen.
Imediat după "dubla" cu Debrecen, gaziştii se vor muta la Budapesta, pentru partea a doua a cantonamentului. Aici, jucătorii lui Cristi Pustai vor întâlni, pe 3 iulie, formaţia maghiară Gyor, iar apoi, pe 7 iulie, vor juca în compania celor de la Tatran Presov, din Slovacia.
 

sâmbătă, 23 iunie 2012

Gaz Metan a plecat în Ungaria cu patru jucători noi în probe

Formaţia lui Cristian Pustai a plecat joi în Ungaria unde va rămâne până pe 8 iulie la Debrecen. Mediașul a luat în probe și patru jucători noi. Gaziştii vor disputa în Ungaria un număr de cinci partide de verificare. Pe 23 iunie medieșenii vor întâlni MTK Budapesta, iar o zi mai târziu vor juca în compania formaţiei ucrainiene Metalurh Zaporizhya.

”Zilele acestea au fost mai mulți jucători în probe. Am considerat că pe patru dintre ei îi putem duce și la Debrecen pentru prima săptămână unde vom avea două jocuri cu MTK și cu Metalurh Zaporizhya. Probabil după aceste jocuri ne vom pronunța. Alături de aceștia vom mai duce și parte din jucătorii mai talentați de la echipa a II-a. De la Debrecen la Budapesta vom pleca cu lotul complet de 27 de jucători. Dintre cei care au fost în probe am ales pe Ashley Cain, Victor Sălăgeanu şi Ajdrin Llullaku. De asemenea l-am reținut îl lot și pe Dimitar Petkov, închizătorul bulgar, cel care seamnă foarte mult cu Pereș, un fost jucător de al nostru” spune Cristi Pustai, antrenor la Gaz Metan Mediaș.

Pe 27 iunie, alb-negri vor juca cu Honved Budapesta, iar apoi pe 30 iunie sunt programate două jocuri cu prima şi a doua echipă a Debrecen-ului. Imediat după aceea, gaziştii se vor muta la Budapesta pentru partea a doua a cantonamentului. Aici vor întâlni pe 3 iulie formaţia maghiară Gyor, iar apoi pe 7 iulie vor juca cu Tatran Presov din Slovacia.

Lotul pentru Ungaria:
PORTARI: Razvan Pleşca, Milos Buchta, Alexandru Greab, Adrian Gurincu;
FUNDASI: Cosmin Frasinescu, Radu Zaharia, Jasmin Trtovac, Florin Lazar, Zarko Markovici, Sergiu Muth, Akaki Khubutia, Madalin Ciuca, Ionut Buzean, Ivan Vukadinovici, Catalin Savin.
MIJLOCASI: Cristian Todea, Valentin Negru, Nicandro Breeveld, Ionut Hlinca, Aymen Tahar, Ciprian Vasilache, Florin Dan, Ciprian Petre, Romulus Miclea, Razvan Avram, Costin Gheorghe, Dimitri Petkov, Raul Gaspar, Ovidiu Covaciu, Tiberiu Petris, Florin Salagean.
ATACANTI: Cristian Bud, Sergiu Bus, Dan Roman, Victor Da Silva, Thaer Bawab, Ashley Cain, Ajdrin Llullaku.

Englezul Ashley Cain in probe la Gaz Metan

În această pauză competiţională, Gaz Metan Mediaş l-a adus în echipă pe Ashley Cain (foto), un fotbalist britanic care l-a convins pe Cristian Pustai că merită să îmbrace tricoul grupării ardelene.

Luni și miercuri seară, pe o caniculă insuportabilă, s-a desfășurat pe stadionul Municipal Gaz Metan un trial la care au participat 26 de jucători liberi de contract din Anglia și Spania, scopul respectivului eveniment, derulat în premieră în municipiul de pe Târnava Mare fiind acela de recrutare a jucătorilor care pot face față rigorilor Ligii I. Trei cluburi din eșalonul de elită al fotbalului românesc vor avea dreptul de a transfera din respectivii jucători (Gaz Metan Mediaș are prima opțiune, "U" Cluj-Napoca și Pandurii Tg. Jiu).

Potrivit BBC, două formaţii de top din România, Steaua şi CFR Cluj, stau cu ochii pe mijlocaşul de 21 de ani, încercând să vadă cum va evolua în România.
“Transferul în România este o șansă să joc la un nivel înalt. Este timpul perfect să încerc să reuşesc în altă parte, să-mi dau o şansă. O să dau 110% în România, cu speranţa că ceva se va întâmplă”, a precizat Cain.
Fotbalistul crescut de Coventry i-a demonstrat lui Pustai că este o soluţie viabilă pentru medieşeni, după ce a participat la un trial. Ultima sa echipă a fost Telford United, din liga a V-a britanică, care l-a concediat atunci când a retrogradat.
În cariera sa, Ashley Cain a evoluat pentru formaţiile: Coventry City, Luton Town, Oxford United, Mansfield Town, Tamworth și Telford United.

Zarko Markovic nu mai este burlac :)

Fundașul sârb de la Gaz Metan Mediaș, Zarko Markovic, cel mai înalt jucător din Liga I, s-a căsătorit în această vacanță cu aleasa inimii, Ivana. Părinți spirituali, la nunta oficiată în Serbia, le-au fost soții Bud, respectiv Cristian și Mihaela. Zarko, pe care presa l-a tot "transferat" în această vară la CFR Cluj-Napoca, Rapid București și Partizan Belgrad va rămâne - în mod cert - încă un sezon la echipa-fanion de pe Târnava Mare.
Cuplul Markovic nu s-a putut bucura de luna de miere decât o singură săptămână, din cauză că, în 11 iunie antrenorul Cristi Pustai a "sunat" adunarea, pentru un nou sezon pe care toată suflarea fotbalistică din Mediaș și-l dorește cu mult mai bun decât precedentul. 

Gaz Metan testeaza patru jucatori alesi dupa trial
Pe stadionul din Medias s-au desfasurat doua trialuri la care au participat 26 de jucatori liberi de contract, proveniti din Romania, Rusia, Spania si Anglia. In urma acestor jocuri, antrenorul Cristian Pustai a selectat patru jucatori care vor insoti Gaz Metan in stagiul de pregatire din Ungaria. Este vorba de mijlocasul Florin Salagean, inchizatorul bugar Dimitar Petkov (24 de ani – Cerno More Varna) si doi atacanti Azdren Llullaku, originar din Kosovo si englezul Ashley Cain. Englezul are 21 de ani si a jucat ultima data la Telford United, dintr-o liga inferioara din Anglia. In CV-ul sau mai figureaza Coventry City sau Mansfield Town.

miercuri, 20 iunie 2012

Fotbaliştii Gazului Metan au preparator fizic de la CFR Cluj

Gaz Metan are preparator fizic de la campioana CFR Cluj. Portughezul Marco Leite a semnat un contract pe un an cu gruparea de pe Târnava Mare şi se va ocupa de pregătire fizică a jucătorilor lui Cristian Pustai. 

Marco Leite (foto), fost colaborator al lui Jorge Costa la Academica Coimbra, este preparator fizic licenţiat şi a lucrat în Portugalia cu mai mulţi foşti sau actuali jucători de la CFR Cluj.
Marco Leite este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Porto şi are un masterat în ştiinţe sportive. În perioada 2009-2011 acesta a lucrat pentru formaţiile Academica Coimbra şi Pacos de Ferreira, ambele din prima ligă a Portugaliei. De asemenea a făcut mai multe stagii de pregătire în Anglia, la Manchester United, Middelsbrough, Tottenham Hotspur şi Newcastle United.

Vali Negru vrea în Europa cu Gaz metan

Proaspăta achiziţie a gaziştilor, mijlocaşul Vali Negru, a declarat că, printre planurile sale pentru viitoarea stagiune competiţională este şi calificarea cu echipa din Mediaş în Europa. Fostul petrolist, care a semnat, vinerea trecută, un angajament valabil pentru două  sezoane cu gruparea condusă de tehnicianul Cristi Pustai, a mărturisit că îşi doreşte ca gruparea medieşeană să prindă cupele europene, la finalul sezonului viitor. 

"Sper ca echipa să aibă parcursul din urmă cu două sezoane, atunci când a ajuns în Europa League. Va fi foarte greu, dar cu o serie de victorii totul poate fi posibil. Mizez pe calitatea jocului şi a echipei", a dezvăluit Negru.
Mijlocaşul a precizat că nu va avea niciun fel de problem legate de acomodarea la Mediaş, întrucât în urmă cu câteva sezoane am evoluat alături de mai mulţi fotbalişti medieşeni. ”Cu Miclea şi Pleşca am fost coleg la Iaşi, împreună cu Vasilache am evoluat la Rapid, iar cu Avram am jucat la Victoria Brăneşti. Mai mult, cu Costin Gheorghe am fost coechipier la Sportul, iar cu Ciprian Petre am fost coleg la Unirea Urziceni, echipă unde am ajuns împreună şi am plecat tot amândoi, după un sezon şi jumătate”, a afirmat Vali Negru.

7 amicale pentru Gaz metan, în Ungaria
Echipa Gaz metan Mediaş va susţine 7 meciuri amicale în stagiul de pregătire din Ungaria, care va începe joi şi va dura până pe 8 iulie, informează site-ul oficial al clubului ardelean.
Prima parte a cantonamentului va avea loc la Debrecen, iar medieşenii vor întâlni MTK Budapesta (23 iunie), iar o zi mai târziu vor juca în compania formaţiei ucrainene Metalurg Zaporoje. În 27 iunie, elevii lui Cristian Pustai vor juca împotriva formaţiei Honved Budapesta, iar la 30 iunie sunt programate două jocuri cu prima şi a doua echipă a clubului Debrecen.
Imediat după aceea, jucătorii de la Gaz metan se vor muta la Budapesta pentru partea a doua a cantonamentului. Aici vor întâlni, pe 3 iulie, formaţia maghiară Gyor, iar în 7 iulie vor juca împotriva slovacilor de la Tatran Presov.

marți, 19 iunie 2012

Ioan Mera va semna cu Gaz Metan Medias

Poli Timişoara se destramă şi îşi pierde toţi jucătorii! Mare parte dintre ei vor evolua din sezonul următor pentru Concordia.

Fundaşul central al banatenilor de la Poli Timisoara, Ioan Mera (25 de ani) este şi el neplătit de şapte luni de Timişoara şi şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. Imediat ce decizia va fi definitivă, Mera va semna cu Gaz Metan Mediaş. Stoperul a fost dorit şi la Chiajna, însă ar prefera Mediaşul întrucît ar fi mai aproape de casă, el fiind originar din Reghin.
Ioan Mera este nascut la data de 5 ianuarie 1987, are 1,93 m si joaca pe postul de fundas central. El a mai jucat in Romania pentru echipele: Poli si CFR Timisoara, FCM Resita, CS Buftea, Gloria Buzau si Unirea Urziceni.

Ioan Mera a fost în trecut şi pe lista de achiziţii a lui Dinamo, însă roş-albii au renunţat la transferul său în momentul în care l-au adus pe Srdjan Luchin.

Straini in probe
Stadionul Gaz Metan este săptămâna aceasta gazda unui trial. 26 jucători englezi, spanioli şi ruşi, liberi de contract au disputat aseară un meci de pregătire. Un al doilea meci identic se va disputa mâine seară, iar ulterior conducerea tehnică a Clubului Gaz Metan va decide dacă doreşte să reţină vreun jucător.

Trial cu jucatori straini pe Stadionul Gaz Metan

Ieri a avut loc pe stadionul Gaz Metan din Medias, un meci amical intre jucatorii straini veniti sa dea probe la formatia medieseana.
La acest trial au participat jucatori din Spania, Anglia, un turc si un rus, dar si 2 portari romani, unul de la Gloria Bistrita pe nume Alexandru Doru Greab in varsta de 20 de ani si celalalt, Alexandru Bogdan Suceava in varsta de 18 ani, de la o echipa de juniori din Targu Mures.

Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, are de unde alege jucători pentru noul sezon de Liga I. Aseară, pe arena de pe malul Tîrnavei Mari, a avut loc un prim trial, iar acţiunea va fi repetată miercuri seara, începând cu ora 19.00. La aceste două acţiuni participă în total 26 de jucători englezi, spanioli şi ruşi, liberi de contract. Cele două acţiuni de selecţie vor fi urmate, joi dimineaţa, de o conferinţă de presă, care se va desfăşura începând cu ora 8.45, înaintea plecării echipei Gaz metan în cantonamentul din Ungaria, în cadrul căreia vor fi prezentaţi jucătorii care l-au mulţumit pe Cristi Pustai şi care vor însoţi echipa.
Jucatorii englezi (rosu) au invins cu 3-2 pe cei spanioli (alb), iar ca idee, ar fi de observat playmakerul cu nr.10 de la spanioli (min 0:29), stoperul cu nr.16 (min 2:14) si winger-ul cu nr.9 de la britanici, Ashley Thomas Cain (min 3:24), un jucator foarte rapid, tehnic care a jucat in Anglia la Coventry City, Luton Town, Mansfield Town si Oxford United. (Sursa : Gazistul.ro)

Miercuri seara de la 19:00, va avea loc al doilea meci disputat intre jucatorii gazului si straini.

Eric se întoarce la Mediaş

Mijlocaşul brazilian este aproape de a–şi rezilia contractul cu ucrainienii de la Karpaty Lvov şi vrea să joace pentru Gaz metan în sezonul viitor.

Neplătit de mai bine de două luni de formaţia ucraineană Karpaty Lvov, mijlocaşul Eric de Oliveira a introdus actele pentru a deveni jucător liber. "Mulţumesc, Dumnezeu, pentru că eşti întotdeauna alături de mine şi familia! 48 de ore în care se va decide totul... începând de mâine (n.a. astăzi)... O zi bună tuturor", a postat, ieri, brazilianul, într-o română aproximativă, pe pagina sa de Facebook.
Mijlocaşul "cariocas" este aşteptat miercuri la Mediaş, fotbalistul sperând ca mâine (n.a. marţi) să fie declarat jucător liber de contract de către federaţia ucraineană de fotbal.
"Sper că îşi va da seama că a făcut o greşeală majoră în viaţă. Din ce am aflat, cei din Brazilia i-au şmecherit pe cei de la Lvov cu o sumă importantă. Eric nu şi-a primit banii. Sigur, când au auzit cluburile din România, mai puţin cei de la CFR, pe care nu îi interesează Eric, au intrat pe fir. Singura variantă, în cazul în care o să fie declarat jucător liber, este să se întoarcă la Mediaş, pentru că prejudicii a adus Gazului metan, nu altor echipe, iar de ridicat sancţiunea disciplinară nu o poate ridica decât Mediaşul. I-am zis să îşi reia contractul la Gaz metan, am şi plătit pentru el în Brazilia 122.000 euro... Să îşi revină, iar dacă va prinde echipa şi va fi căutat, poate să plece în condiţii pe care o să le impună el, nu alţii. Îl dorim, dar nu o să mai facem niciun fel de concesii, pentru că Eric una spune acum, iar peste 5 minute, alta. Am fost acuzat că l-am îndepărtat pe Eric, dar eu nu am făcut decât să apăr clubul de un jucător care a făcut un gest fără precedent", a afirmat Ioan Horoba, directorul general al medieşenilor..

Marius Baciu, "secund" la Vaslui

Fostul fundas de la Gaz Metan, Steaua si Lille va face parte din staff–ul lui Inacio la vicecampioana României.

Adrian Porumboiu, finanţatorul vicecampioanei FC Vaslui, s-a gândit să "întărească" banca tehnică şi a adus un fost jucător de Liga Campionilor. În perioada 1996-2002, pe vremea când Steaua juca în competiţia continentală intercluburi nr. 1, Marius Baciu şi-a trecut în palmares 3 titluri naţionale, două Cupe şi tot atâtea Supercupe ale României, iar acum trebuie să ofere jucătorilor încrederea necesară că pot câştiga campionatul.
În vârstă de 37 de ani, Baciu a evoluat ca jucător timp de 2 ani şi jumătate în Franţa, la Lille, unde l-a avut ca antrenor pe Claude Puel, tehnician cu care colaborează destul de des.
Ca antrenor, ex-stelistul a promovat cu CSU Voinţa Sibiu în liga secundă, în urmă cu două sezoane, la primul său mandat ca antrenor principal.
“Mă bucur că am ajuns la o echipă de Liga Campionilor. Sper să fiu de folos, să pot ajuta jucătorii să crească în valoare şi să-şi exprime calităţile în joc. Pentru mine, este o mare provocare, am foarte multe de învăţat de la un antrenor cu experienţa domnului Inacio”, a precizat Baciu..

vineri, 15 iunie 2012

Vali Negru a semnat cu Gaz Metan

Echipa Gaz Metan Mediaş l–a transferat pe mijlocaşul central, Vali Negru, fost la Petrolul Ploieşti.

După Ciprian Vasilache şi Sergiu Buş, Gaz metan şi-a întărit lotul cu încă un jucător. Fostul mijlocaş al Petrolului, Vali Negru, poate evolua atât la închidere, cât şi în spatele vârfurilor. În vârstă de 29 de ani, fotbalistul a semnat pe două sezoane cu Gaz metan. Negru va semna contractul în cursul acestei zile, după ce ieri şi-a reziliat contractul cu Petrolul.
Vali Negru nu mai face parte din lotul Petrolului pentru sezonul viitor. Chiar dacă, inițial, mijlocașul a fost oprit la echipă, după finalul campionatului, Mircea Rednic a renunțat la serviciile sale.
Negru a petrecut un singur sezon în curtea Petrolului, a fost titular în 24 din cele 29 de partide jucate în tricoul găzarilor şi a marcat de două ori, cu Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna.

Altfel, căpitanul Cristi Todea şi-a prelungit contractul cu gaz metan până în vara lui 2013. "Voi continua aici, la Mediaş. Îmi doresc să ne atingem obiectivul, clasarea pe unul din primele 7 locuri ale clasamentului", a declarat Todea.

"Ciprian Vasilache a semnat un contract pe un an, Vali Negru şi Florin Dan au contracte pe doi ani, în timp ce Bud şi Buş au fost împrumutaţi de la CFR Cluj. De asemenea, Todea şi Ciprian Petre şi-au prelungit contractele. În proporţie de 90% campania de achiziţii e încheiată".
Lui Raul del Campo i s-a reziliat contractul, iar cu Florin Bratu sunt încă neînţelegeri: "Bratu trebuie să înţeleagă faptul că nu mai poate continua la Mediaş. O să cerem sancţiunea lui cu 25% din contract pentru că nu a respectat prevederile contractuale. Dar sper să ajungem în final la o înţelegere", a declarat Horoba.

joi, 14 iunie 2012

Sergiu Buş, împrumutat la Gaz Metan

Vîrful de atac clujean Sergiu Buş (foto centru) a fost împrumutat pentru un sezon la Gaz metan. În contract este stipulată totuşi o clază conform căreia, dacă jucătorul este rechemat la Cluj, încă din iarnă, să poată reveni din retur în lotul CFR-ului.
"Ne-am înţeles deja verbal. O să vin zilele acestea, să semnez. Nu sunt probleme. E un pas înainte pentru mine, pentru că Gaz metan e o echipă cu pretenţii", a afirmat jucătorul de 19 ani, care a mai jucat in carieră la CFR Cluj si FCM Tg. Mures.

Batin, din nou in atentia Gazului Metan
Daca Sergiu Bus e ca si transferat la Gaz Metan, un alt atacant al campioanei CFR Cluj este la un pas sa fie cumparat de medieseni. Este vorba de jucatorul Paul Batin (foto drepata) in varsta de 25 de ani, care in toamna anului 2010 era ca si jucatorul Gazului, dar care din motive necunoscute acesta nu a mai ramas la Medias.
A fost la un pas de Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba a exultat, dar brusc totul a căzut: "Batin este un jucător de mare caracter. Va fi peste nivelul lui Bud şi sînt convins că va fi un transfer reuşit pentru Gaz Metan", spunea la acea vreme conducătorul medieşenilor.

Dorin Roşca, primul său transfer, după 30 de ani de carieră

Antrenorul Dorin Roşca (foto stanga) şi-a încheiat socotelile cu Gaz Metan şi a semnat, ieri, un contract cu o altă prim-divizionară, Astra Ploieşti. Noul angajament al fostului goal-keeper se întinde pe o durată de un sezon, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. Interesant e faptul că Roşca e la primul său transfer din cartieră, după 30 de ani petrecuţi la Mediaş.

"Glumeam cu domnul Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, îi spuneam că sunt la primul meu transfer din carieră. Mă voi ocupa tot de pregătirea portarilor la gruparea din Ploieşti, unde voi lucra cu un alt fost portar, Bogdan Stelea care e antrenor principal. Am petrecut o perioadă frumoasă la Gaz metan. Au fost 30 de ani de care o să îmi amintesc totdeauna cu plăcere", a afirmat Roşca. În staff-ul tehnic al echipei din Mediaş, Dorin Roşca va fi înlocuit de Şandor Varo, un alt fost portar al Gazului.

Abonamente pentru sezonul 2012-2013.
Clubul Gaz Metan Mediaș a stabilit programul pentru procurarea abonamentelor aferente sezonul 2012-2013 al Ligii I. Prețul unic al acestora este de 200 de lei.
Primii suporteri care își pot anunța dorința de a achiziționa un pachet complet sunt cei care au deținut abonamente și în sezonul recent încheiat. „În fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, între orele 14-18, în perioada 19 iunie – 1 iulie, deţinătorii de abonamente din sezonul trecut şi le pot rezerva şi pentru noul sezon la casieriile Stadionului Gaz Metan. În aceleaşi zile,în perioada 2-13 iulie, abonamentele se vor vinde la liber”, se arată într-un comunicat al oficialilor medieșeni. 
Eliberarea propriu-zisă a abonamentelor se va face în zilele de 16,17, 18 şi 19 iulie în intervalul orar 14-18. 

Eric ne-a dus la Euro 2012!

Fostul bralilian de la Gaz Metan Medias, Eric de Oliveira, a fost in tribuna la meciul Germania - Portugalia, 1-0, unde a abordat "tricolorul" nationalei lui Piturca.
Sâmbătă, pe stadionul din Lvov, la Germania - Portugalia, prima întâlnire şoc a acestui turneu final, şi-a făcut apariţia printre steagurile nemţilor şi ale lusitanilor şi un imens drapel în culorile roşu, galben şi albastru.
Gestul de mare mândrie naţională n-a fost însă făcut de vreun concetăţean cu bani care a mers în vacanţă sau de vreun român stabilit în Ucraina, ci, culmea, de un brazilian.
Acesta este nimeni altul decât Eric de Oliveira, fostul mijlocaş de la Gaz Metan Mediaş, care este legitimat chiar la Karpatî Lvov, echipa din oraşul în care s-a jucat Germania - Portugalia.
Eric a făcut asta pentru că ţine foarte mult la ţara noastră, al cărei cetăţean visează să devină. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani şi-a depus deja actele pentru cetăţenie şi a afirmat de mai multe ori că doreşte să joace pentru echipa naţională a României.
Gestul făcut la Lvov demonstrează că acest lucru are şi un caracter sentimental, nu doar acela de a deveni un simplu cetăţean comunitar, cu avantaje ulterioare în cariera sa de fotbalist, aşa cum fac mulţi jucători sud-americani.
Dragostea lui Eric faţă de România este alimentată nu doar de faptul că ţara noastră l-a făcut cunoscut în lumea fotbalului, ci şi datorită soţiei sale.
Cosmina este o hanbalistă româncă cu care fotbalistul are un fiu, Deric, în vârstă de un an. Eric şi Cosmina s-au căsătorit în 2011, la Mediaş şi după ce fotbalistul se va lăsa de fotbal vor să trăiască în România.

Pustai: Bratu nu mai intră în vederile mele, îl aştept pe Eric

Lotul gaziștilor s-a reunit luni seara la stadion, în absența antrenorului Cristi Pustai, care a fost învoit, la fel ca și jucătorii Muth, Vitinho, Bawab și Tahar Aymen. Deși sunt sub contract, încă un an, cu Gaz Metan Mediaș, de la reunire au absentat Bratu (foto) și Akaky Khubutia.
Într-o conferință de presă susținută marți dimineața, tehnicianul "alb-negrilor" a declarat că "oricum, Bratu nu mai intră în vederile mele pentru noul sezon. Eu îl aștept pe Eric, cu care am vorbit în ajun și care m-a asigurat că în câteva zile va deveni jucător liber de contract, iar în Liga I nu poate juca în altă parte decât la Mediaș. Iar asta pentru că nu cred că vreun club din România l-ar înregimenta în lot, pentru ca apoi să fie parte în procesul pe care îl avem cu jucătorul la FIFA".
Cel mai longeviv tehnician din eșalonul de elită al fotbalului românesc a mai precizat că "avem mai mulți jucători noi în lot, printre care și Ciprian Vasilache, dar ei nu pot fi încă anunțați ca făcând parte din echipa medieșeană, pentru că au litigii cu cluburile de la care provin. Personal mi-aș dori câțiva jucători în linia de de fund și mediană și sper să-i găsesc inclusiv printre cei care vor veni miercurea viitoare la Mediaș, pentru un trial, fotbaliști liberi de contract din Spania și Anglia".

Buș, Mera si Florin Dan doriți la Mediaș
Sergiu Buș, Mera și Florin Dan sunt alți jucători doriți de staff-ul tehnic al gaziștilor și care ar putea semna cu "alb-negri" după rezolvarea litigiilor. Altfel, medieșenii vor începe în forță viitorul sezon din Liga I (în care au ca obiectiv clasarea pe locurile I-VII), cu o deplasare (în 20 iulie) extrem de dificilă, în compania actualei campioane a României, CFR Cluj-Napoca. Din data de 21 iunie, gaziștii vor pleca în Ungaria pentru un stagiu centralizat de pregătire la Debrecen și Budapesta.

joi, 7 iunie 2012

Vasilache, primul transfer al Mediaşului

Echipa din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari şi–a asigurat serviciile mijlocaşului Ciprian Vasilache, de la retrogradata FCM Tg. Mureş.

Mediaşul a mutat, ieri, pentru prima dată pe piaţa transferurilor, în această vară. Oficialii Gazului metan l-au înregimentat pe mijlocaşul Ciprian Vasilache, care a evoluat în sezonul precedent la FCM Tg. Mureş. În vârstă de 28 de ani, fotbalistul a semnat un contract valabil pentru un sezon, iar luni va fi prezent la reunirea lotului condus de tehnicianul Cristi Pustai.
Pe de altă parte, medieşenii l-au pierdut pentru prima parte a sezonului competiţional pe mijlocaşul Alex Munteanu, care a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, din cauză unei reacţii alergice cauzate de şuruburile aplicate, care i-a afectat ligamentul operat prima dată.

”Pe Vasilache îl cunosc de mulţi ani, avem încredere în el. Este un jucător pe care l-au dorit antrenorii, iar eu m-am conformat şi am dus tratativele cu el. Din păcate, Munteanu nu va evolua în tur şi tocmai de accea ne-am orientat spre un jucător de acelaşi profil”, a afirmat Ioan Horoba, directorul general al gaziştilor.

“Obiectivul meu numărul unu este acela de a-mi reveni din punct de vedere fizic cât mai repede deoarece vin după o lungă perioadă în care nu am jucat din cauza unei accidentări. Am prins doar ultimele etape la Tg. Mureş. Îmi doresc să reintru cât mai repede în formă pentru a ajuta şi eu la îndeplinirea obiectivului, clasarea între primele 7 echipe”, a afirmat Vasilache.
În vârstă de 29 de ani, Vasilache a evoluat vreme de 9 sezoane în Liga I, bifând 142 de partide.
11 goluri a înscris Ciprian Vasilache în Liga I.

Rapid s-a înțeles cu Gaz Metan pentru Markovic

Zarko Markovic, care la cei 2.04 metri este cel mai înalt jucător din Liga I, poate să joace din sezonul viitor în culorile alb-vişinii, ale Rapidului.
După Milisavljevici de la Vaslui, Zarko Markovic (25 de ani) are şanse mari să fie a doua achiziţie a giuleştenilor din această vară.
Stoperul Gazului Metan a spus că oficialii celor două formații au căzut de acord asupra transferului și că tot ce a mai rămas este ca și el să se înțeleagă cu formația din Giulești.

"Din cîte ştiu, Rapid s-a înţeles cu Mediaşul pentru transferul meu, iar acum trebuie să ajungem şi noi la o înţelegere. Prima rundă de discuţii a fost una destul de scurtă, nu am căzut de acord, dar o aştept pe următoarea şi sper să ne înţelegem. Ar fi o mutare foarte bună pentru mine, Rapid este o echipă de top, de la care aş putea prinde naţionala Serbiei", a afirmat Markovic.

Ioan Rusu şi Corin Cindrea – noii directori la Transgaz şi Romgaz Mediaş
Ioan Rusu este noul director general al societăţii Transgaz Mediaş. La mai puţin de o săptă­mână de când a fost pre­zent la Mediaş, ministrul Eco­nomiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri l-a numit în funcţia de director general al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale pe Ioan Rusu. Corin Cindrea este noul director al societăţii Romgaz Mediaş. Potrivit unor surse, acesta a preluat conducerea Societăţii Naţionale de Gaze Romgaz Mediaş. Corin Cindrea este preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş.


miercuri, 6 iunie 2012

Ioan Horoba: Renunțăm la proces, dacă Eric vine la Mediaș liber de contract și pe același salariu

Directorul general al Gazului Metan, Ioan Horoba, a anunțat că se va întâlni astăzi cu brazilianul Eric de Oliveira, fostul fotbalist al medieșenilor.

Diferendul dintre clubul din Mediaș și Eric se poate încheia mai repede de cât era prevăzut, deși procesul dintre cele două părți a ajuns pe masa FIFA.
"Mă întâlnesc astăzi cu Eric, el mi-a cerut să ne vedem. Situaţia lui e foarte clară. El în momentul de faţă e jucătorul lui Karpaty Lvov. Noi avem proces cu el la FIFA, unde cerem despăgubiri de la el, impresari şi echipa din Brazilia care spunea că e încă sub contract cu ei. Despăgubirile sunt consistente, pentru că am avut ofertă scrisă şi pentru el de la CFRCluj de 1,5 milioane de euro. El a dat cu piciorul acestei şanse, acum putea fi campion. Dacă vine jucător liber şi dacă accepta acelaşi contract ca înainte, îl aşteptăm şi renunţăm la proces. Ştim că poate reveni mai bun", a spus Ioan Horoba la sport.ro.

Dinamo Bucuresti il vrea pe Eric?
Formaţia Dinamo Bucureşti e aproape să dea o mare lovitură pe piaţa transferurilor. "Câinii roşii" au pus ochii pe Eric de Oliveira, fostul mijlocaş de la Gaz Metan Mediaş.
Jucătorul în vârstă de 26 de ani este legitimat la Karpaty Lvov, însă ucrainenii par dispuşi să renunţe la serviciile sud-americanului, susţine "Gazeta Sporturilor".
În cursa pentru transferul lui Eric este şi Gaz Metan Mediaş. Dinamo îl ademeneşte pe Eric, care a marcat 36 de goluri în 117 meciuri pentru medieşeni în Liga I, cu un salariu de 10.000 de euro pe lună şi bonusuri în valoare de aproape 150.000 de euro.

Sergiu Buş şi Florin Dan pe lista de cumpărături a Mediaşului

Doi jucători români sunt doriţi de Cristi Pustai la Gaz metan.

Gaz metan Mediaş s-ar putea întări cu 2 jucători români, în aceste zile. Tehnicianul Cristi Pustai, care şi-a dat recent acordul să continue la Mediaş încă un sezon, şi-a manifestat interesul pentru Sergiu Buş şi Florin Dan, doi jucători care, în sezonul precedent, au evoluat pentru FCM Tg. Mureş. Sergiu Buş este un vârf de atac care a fost împrumutat, în toamna anului trecut, de către CFR Cluj grupării mureşene, în vreme ce mijlocaşul Florin Dan, în vârstă de 33 de ani, a fost pus pe liber de către tehnicianul echipei din Tg. Mureş cu 3 etape înainte de finalul campionatului.
Schimbări la nivelul staff-ului tehnic
Medieşenii au mutat şi la nivelul băncii tehnice. Dorin Roşca nu se va mai ocupa de pregătirea portarilor, locul său fiind luat de un fost antrenor al echipei din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari, Şandor Varo. De asemenea, în staff a mai fost cooptat un preparator fizic argentinian, Gabriel Martinez Poch (foto), ultima dată la Universitatea Craiova..
Informatii despre noul preparator fizic:

luni, 4 iunie 2012

Eric s-a săturat de Ucraina și vine în România: Mediaşul e bun pentru mine!

Abia a început perioada de transferuri în Liga I, însă toate echipele mari ale campionatului au un scop comun: căutarea unui coordonator de joc.
În plin proces cu Gaz Metan Mediaș, care l-a acuzat de ruperea unilateral a contractului, Eric de Oliveira spune că și-ar dori să revină în campionatul românesc de fotbal.
Din fericire pentru scouterii granzilor, una dintre soluţii vine pe tavă din Ucraina, acolo de unde brazilianul Eric de Oliveira anunţă că s-a săturat de Karpaty Lvov şi vrea să se întoarcă în România.

“Am oferte de la echipele mari şi trebuie, împreună cu soţia, să găsim o cale mai bună, să merg la o echipă unde să fie mai bine pentru familia mea. Dacă plec liber de contract, s-ar putea să vin aici, în Bucureşti, sau poate în Ardeal…Nu se ştie! Mediaşul e bun pentru mine, pentru că aş putea să-mi cresc copilul acasă, e locul unde am crescut şi unde am devenit acel Eric pe care toată lumea îl ştie”, a spus Eric.
Eric a plecat la Karpati Lvov, insa a bifat doar sase meciuri in campionatul Ucrainei.

Markovici curtat de Partizan Belgrad 
Fundaşul central Zarko Markovici nu duce lipsă de oferte în perioada de pauză competiţională. Aflat în vacanţă în Serbia, fundaşul Zarko Markovici a avut în urmă  cu cîteva zile  o primă rundă de discuţii cu oficialii campioanei Partizan Belgrad, după ce cu puţin timp a fost dorit şi de Steaua Roşie Belgrad.

"Partizan are o propunere interesantă iar acum aşteaptă să transfere un jucător, iar pe urmă vor trimite oferta scrisă la Mediaş. Mi-aş dori să joc în Liga Campionilor. Visul meu este să prind naţionala Serbiei, ar fi ceva extraordinar pentru mine, astfel că un eventual transfer m-ar ajuta sper să îmi îndeplinesc această dorinţă", a mărturist Markovici.
În vîrstă de 25 de ani, Markovic a evoluat sezonul trecut 1734 de minute în tricoul grupării medieşene şi a marcat 2 goluri. 

Gaz Metan Mediaș pe locul 152 în clasamentul mondial al cluburilor

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat astăzi publicităţii ierarhia mondială a cluburilor pentru luna iunie, după un calcul realizat în perioada 1 iunie 2011 – 1 mai 2012.

FC Vaslui e formaţia din România care stă cel mai bine în acest clasament, fiind plasată pe locul 71, cu 137 de puncte şi o creştere de 13 locuri.
A doua formaţie din România prezentă în top este Rapid (locul 90), în timp ce Steaua e abia a treia (locul 98 – 121.5 puncte).
Surpriza o reprezintă Gaz Metan Mediaş, care a luat faţa campioanei CFR Cluj. Medieşenii sunt pe locul 152, în timp ce noua campioană a româniei e abia pe locul 278 în clasamentul general.
Iată şi primele 10 formaţii pe plan mondial:
Denumită de specialişti “Barcelona Americii de Sud”, campioana statului Chile, “U” Santiago de Chile a devansat Realul în clasament. “U” de Chile e semifinalistă a Copei Libertadores în acest sezon şi mare favorită la câştigarea trofeului.

1. Barcelona
2. Universidad de Chile
3. Real Madrid
4. Atletico Madrid
5. Bayern Munchen
6. Chelsea
7. Velez Sarsfield
8. Liberdad Asuncion
9. Athletic Bilbao
10. Sporting Lisabona

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri